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Dear Customer, 
 
 Thank you for your request for Safety Data Sheets.  Any of our non-chemical products 
(i.e. plastic color discs or cubes, glassware, etc.) do not require a SDS because these items are 
"Articles" (per OSHA's Hazard Communication Standard, 29 CFR 1910.1200 (b)(5)(iv)).  The 
following product(s) do not require SDS(s): 
 
Pump,Vacuum,w/o Gauge -- 1428300HACH 
            
 
Sincerely, 
 
 
Hach Company 
Product Compliance Team 
 
 
Spec√ is trademark of Hach Company 
Gelex is a registered trademark of the Hach Company. 
BART is a trademark of Droycon Bioconcepts, Inc. U.S. Patent Number 4,906,566. 
Proof Plus is a trademark of AMSCO. 
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